Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók: 8 szelet / 8 személyre

Az alaphoz:

  • 150g vajas keksz
  • 3 púpos ek baracklekvár 
  • 30g vaj

A krémhez:

  • 500g Nádudvari Túró
  • 200ml habtejszín
  • 250g mascarpone
  • 60g rizs (szárazon mérve)
  • 100g porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csomag zselatin fix (elhagyható)

Forma:

  • 18cm átmérőjű kapcsos tortaforma

Elkészítés:

A kekszet finomra daráljuk, elkeverjük a vajjal és a lekvárral, és a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, és félretesszük, amíg teljesen kihűl.
A habtejszínt lazán felverjük.
A túrót tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét, és a zselatin fixet (ha használunk). Robotgéppel krémesre dolgozzuk. Belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét. Hozzákeverjük a főtt rizstm és végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínt is. A kész krémet a kekszes alapra kanalazzuk, enyhén lenyomkodjuk, a tetejét elsimítjuk. 4-6 órára hűtőbe tesszük.
Kivesszük a tortaformából, a tetejét eperrel, áfonyával, citromszeletekkel és mentalevelekkel díszítjük, de használhatunk már, lágy húsú idénygyümölcsöt is.