Hozzávalók:
- 150g kukorica dara
- 05l víz
- 3 (csapott) evőkanál cukor
- csipet só
- 0,5kg Nádudvari Fitness sovány túró
- Gluténmentes morzsa
- vaníliás cukor
Topping: Nádudvari Réteges Krémjoghurt Áfonyás
Elkészítés:
A kukorica darát hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót, majd lassan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes maradjon, míg a kukorica megpuhul. Fontos figyelni, hogy friss, vagy előfőzött kukorica dara 3-5 perc alatt is elkészülhet, az öregebb dara néha tovább tart és valamennyivel több vizet is kíván, így érdemes pótolni. A darát hűlni tesszük.
Összekeverjük a túrót az édes darával és gombócokat készítünk belőle, amekkorát mi szeretnénk.
A gluténmentes morzsához hozzáadjuk a vaníliáscukrot és finoman összepirítjuk. Ebben megforgatjuk a gombócokat. A kész túrógombócokat Nádudvari réteges krémjoghurttal leöntjük és már fogyasztható is a finom főétel, vagy desszert.
A morzsát kiválthatjuk pirított darált dióval, pirított kókuszreszelékkel és akár el is hagyhatjuk. A mézes tejföl különlegessé teszi a végeredményt.
Jó étvágyat kívánunk!