Gluténmentes túrógombóc egyszerűen

Hozzávalók:

  • 150g kukorica dara
  • 05l víz
  • 3 (csapott) evőkanál cukor
  • csipet só
  • 0,5kg Nádudvari Fitness sovány túró
  • Gluténmentes morzsa
  • vaníliás cukor

Topping: Nádudvari Réteges Krémjoghurt Áfonyás

Elkészítés:

A kukorica darát hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót, majd lassan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes maradjon, míg a kukorica megpuhul. Fontos figyelni, hogy friss, vagy előfőzött kukorica dara 3-5 perc alatt is elkészülhet, az öregebb dara néha tovább tart és valamennyivel több vizet is kíván, így érdemes pótolni. A darát hűlni tesszük.

Összekeverjük a túrót az édes darával és gombócokat készítünk belőle, amekkorát mi szeretnénk.

A gluténmentes morzsához hozzáadjuk a vaníliáscukrot és finoman összepirítjuk. Ebben megforgatjuk a gombócokat. A kész túrógombócokat Nádudvari réteges krémjoghurttal leöntjük és már fogyasztható is a finom főétel, vagy desszert.

A morzsát kiválthatjuk pirított darált dióval, pirított kókuszreszelékkel és akár el is hagyhatjuk. A mézes tejföl különlegessé teszi a végeredményt.

Jó étvágyat kívánunk!