Túrós-citromos palacsinta

Hozzávalók: 2 személyre

  • 150g liszt
  • 2 tojás
  • 150g Nádudvari túró
  • 2-3 csapott ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 180ml tej
  • 1 citrom héja + 1/3 citrom leve
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 100g Nádudvari túró
  • 2-3 ek porcukor
  • néhány csepp citromlé

A tetejére:

  • juharszirup

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félretesszük. A túrót tálba mérjük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, sütőport és a citrom héját és levét. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy palacsintasütőt vagy grill lapot felforrósítunk és vékonyan kikenjük olajjal. Kis lepényeket kanalazunk, és közepes lángon kb 1 percig sütjük.
Ha a tetején megjelennek a kis lyukacskák, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Rácsra szedjük, majd a többi tésztával is így járunk el.

Tálalásnál édes túrókrémet kanalazunk rá, és juharszirupot csurgatunk a tetejére.

További receptek

Zöldfűszeres scone
Zöldfűszeres scone
45 perc
Epres-túrós leveles tészta
Túrós-epres leveles tészta
30 perc
Túrós-málnás piskóta
Túrós-málnás piskóta
90 perc