Nádudvari rántott zöldséggolyó zöldborsópürével

Hozzávalók: 2 főre

450g Nádudvari rántott zöldséggolyó
300g zöldborsó
1dl tejszín
1tk só
1tk bors
3 fej fokhagyma

Elkészítés:

A panírozott zöldséggolyókat tegyük forró levegős fritőzbe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 15 perc alatt 180fokon süssük készre.

A zöldborsópüréhez a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd a zöldborsóval együtt tegyük egy lábasba. Engedjük addig fel vízzel, amíg épp ellepi, majd kezdjük el felforralni a vizet. Amikor felforr zárjuk el, és hagyjuk állni benne 5 perig, majd öntsük le róla a maradékot.
A tejszínnel öntsük fel, és sózzuk, borsozzuk, majd a botmixerrel pürésítsük az egészet.
Friss gyümölcsökkel, és az elkészült zöldséggolyóval tálalhatjuk is.

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.