Hozzávalók: 4 személyre
Az alaphoz:
- 150g liszt
- 50g teljes kiőrlésű liszt
- 100g kókuszolaj vagy hideg vaj
- 1/2 tk só
- 2-4 evőkanál hideg víz
- 1 tk petrezselyem
A krémhez:
- 500g Nádudvari Fitness Túró
- 2 tojás
- 30g reszelt parmezán
- 1 tk fokhagyma granulátum vagy 1 gerezd friss
- 1 ek bazsalikom
- 1/2 tk Só
- bors – ízlés szerint
Tetejére:
- 3-4 szem paradicsom
- 2 ek reszelt parmezán
- 8-10 friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével késes aprítóba tesszük, és néhány másodperc alatt morzsára aprítjuk. Apránként adjuk hozzá a vizet addig, amíg, ha az ujjunkkal összenyomjuk a tésztát, az összeáll. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 0,5cm vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. 25-30 percre hűtőbe tesszük, majd megszurkáljuk, és 190 fokos, légkeveréses sütőben, 10 perc alatt elősütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a villát összetörjük, hozzáadjuk a tojást a parmezánt, a fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, és simára keverjük. Az elősütött pitetésztára kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és paradicsomszeletekkel borítjuk. A tetejét megszórjuk finomra reszelt parmezánnal, és visszatoljuk a sütőbe 25percre. Tálalásnál friss bazsalikomleveleket szórunk a tetejére, és paradicsomsalátával kínáljuk.
Tipp:
A kivehető aljú piteformából könnyebben kiemelhetjük a kész pitét.
Ha tehetjük, használjunk többféle paradicsomot
Melegen és langyosan is finom, könnyű ebédre, vagy kiadós reggelire.