Túrós paradicsomos pite

Hozzávalók: 4 személyre

Az alaphoz:

  • 150g liszt
  • 50g teljes kiőrlésű liszt
  • 100g kókuszolaj vagy hideg vaj
  • 1/2 tk só
  • 2-4 evőkanál hideg víz
  • 1 tk petrezselyem

A krémhez:

  • 500g Nádudvari Fitness Túró
  • 2 tojás
  • 30g reszelt parmezán
  • 1 tk fokhagyma granulátum vagy 1 gerezd friss
  • 1 ek bazsalikom
  • 1/2 tk Só
  • bors – ízlés szerint

Tetejére:

  • 3-4 szem paradicsom
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 8-10 friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a víz kivételével késes aprítóba tesszük, és néhány másodperc alatt morzsára aprítjuk. Apránként adjuk hozzá a vizet addig, amíg, ha az ujjunkkal összenyomjuk a tésztát, az összeáll. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 0,5cm vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. 25-30 percre hűtőbe tesszük, majd megszurkáljuk, és 190 fokos, légkeveréses sütőben, 10 perc alatt elősütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a villát összetörjük, hozzáadjuk a tojást a parmezánt, a fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, és simára keverjük. Az elősütött pitetésztára kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és paradicsomszeletekkel borítjuk. A tetejét megszórjuk finomra reszelt parmezánnal, és visszatoljuk a sütőbe 25percre. Tálalásnál friss bazsalikomleveleket szórunk a tetejére, és paradicsomsalátával kínáljuk.

Tipp:

A kivehető aljú piteformából könnyebben kiemelhetjük a kész pitét.
Ha tehetjük, használjunk többféle paradicsomot
Melegen és langyosan is finom, könnyű ebédre, vagy kiadós reggelire.