Hozzávalók: 10 szelet / 10 személyre
- 100g vaj
- 170g cukor
- 2 tojás „L” méret
- 250g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 125g málna
- 500g Nádudvari Túró
- 1 narancs héja
Forma:
- 22 cm átmérőjű csatos tortaforma
Tetejére:
- 2 ek cukor
Tálaláshoz:
- habtejszín
- eper
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a sót, és félretesszük. A túrót villával összetörjük.
A szobahőmérsékletű vajat és a tojást robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Belekanalazzuk a lisztes keverék felét, elkeverjük, ezután a túró fele következik. Majd a liszt másik fele, majd a túró maradéka is. Belereszeljük a narancs héját, és elkeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a tészta felét a formába kanalazzuk, és elegyengetjük.
Megszórjuk a málna felével. A tészta másik felével betakarjuk. A maradék málnát a tetejére szórjuk ujjunkkal finoman belenyomkodjuk a tésztába. A tetejét megszórjuk a 2 evőkanál cukorral és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt készre sütjük. Néha pillantsunk rá, és ha a teteje nagyon barnul, terítsünk rá alufóliát. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kb 20 percet, majd tegyük rácsra
Tálaljuk lazán felvert tejszínhabbal, és friss eperrel