Túrós-epres leveles tészta

Hozzávalók: 10 darabhoz / 5 személyre

Az alaphoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100g eper lekvár
  • 250g eper

A krémhez:

  • 500g Nádudvari Laktózmentes Túró
  • 100ml laktózmentes habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd magja
  • 100-150g porcukor

A kenéshez:

  • tojás
  • cukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtjuk, hosszában kettévágjuk és 10 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét lekenjük felvert tojással és vékonyan megszórjuk kristálycukorral. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk és a 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával ízesítjük. A tejszínnel krémesre keverjük, majd habzsákba tesszük. Az epret felszeleteljük.

A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az alját vékonyan megkenjük eperlekvárral, túrókrémet nyomunk rá, végül eperszeleteket helyezünk a krém tetejére. Beborítjuk a tésztával, és porcukorral meghintve tálaljuk.

További receptek

Túrós-citromos pancake
Túrós-citromos palacsinta
45 perc
Zöldfűszeres scone
Zöldfűszeres scone
45 perc
Túrós-málnás piskóta
Túrós-málnás piskóta
90 perc