Hozzávalók: 10 darabhoz / 5 személyre
Az alaphoz:
- 1 csomag leveles tészta
- 100g eper lekvár
- 250g eper
A krémhez:
- 500g Nádudvari Laktózmentes Túró
- 100ml laktózmentes habtejszín
- 1/2 vaníliarúd magja
- 100-150g porcukor
A kenéshez:
- tojás
- cukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kihajtjuk, hosszában kettévágjuk és 10 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét lekenjük felvert tojással és vékonyan megszórjuk kristálycukorral. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk és a 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával ízesítjük. A tejszínnel krémesre keverjük, majd habzsákba tesszük. Az epret felszeleteljük.
A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az alját vékonyan megkenjük eperlekvárral, túrókrémet nyomunk rá, végül eperszeleteket helyezünk a krém tetejére. Beborítjuk a tésztával, és porcukorral meghintve tálaljuk.