Túrós-málnás piskóta

Hozzávalók: 10 szelet / 10 személyre

  • 100g vaj
  • 170g cukor
  • 2 tojás „L” méret
  • 250g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 125g málna
  • 500g Nádudvari Túró
  • 1 narancs héja

Forma:

  • 22 cm átmérőjű csatos tortaforma

Tetejére:

  • 2 ek cukor

Tálaláshoz:

  • habtejszín
  • eper

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a sót, és félretesszük. A túrót villával összetörjük.
A szobahőmérsékletű vajat és a tojást robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Belekanalazzuk a lisztes keverék felét, elkeverjük, ezután a túró fele következik. Majd a liszt másik fele, majd a túró maradéka is. Belereszeljük a narancs héját, és elkeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a tészta felét a formába kanalazzuk, és elegyengetjük.
Megszórjuk a málna felével. A tészta másik felével betakarjuk. A maradék málnát a tetejére szórjuk ujjunkkal finoman belenyomkodjuk a tésztába. A tetejét megszórjuk a 2 evőkanál cukorral és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt készre sütjük. Néha pillantsunk rá, és ha a teteje nagyon barnul, terítsünk rá alufóliát. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kb 20 percet, majd tegyük rácsra

Tálaljuk lazán felvert tejszínhabbal, és friss eperrel

Datenschutz-Übersicht

Diese Website verwendet Cookies, damit wir dir die bestmögliche Benutzererfahrung bieten können. Cookie-Informationen werden in deinem Browser gespeichert und führen Funktionen aus, wie das Wiedererkennen von dir, wenn du auf unsere Website zurückkehrst, und hilft unserem Team zu verstehen, welche Abschnitte der Website für dich am interessantesten und nützlichsten sind.