Hozzávalók: 2 személyre
- 150g liszt
- 2 tojás
- 150g Nádudvari túró
- 2-3 csapott ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 180ml tej
- 1 citrom héja + 1/3 citrom leve
- csipet só
A túrókrémhez:
- 100g Nádudvari túró
- 2-3 ek porcukor
- néhány csepp citromlé
A tetejére:
- juharszirup
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félretesszük. A túrót tálba mérjük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, sütőport és a citrom héját és levét. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy palacsintasütőt vagy grill lapot felforrósítunk és vékonyan kikenjük olajjal. Kis lepényeket kanalazunk, és közepes lángon kb 1 percig sütjük.
Ha a tetején megjelennek a kis lyukacskák, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Rácsra szedjük, majd a többi tésztával is így járunk el.
Tálalásnál édes túrókrémet kanalazunk rá, és juharszirupot csurgatunk a tetejére.