Gluténmentes túrógombóc egyszerűen

Hozzávalók:

  • 150g kukorica dara
  • 05l víz
  • 3 (csapott) evőkanál cukor
  • csipet só
  • 0,5kg Nádudvari Fitness sovány túró
  • Gluténmentes morzsa
  • vaníliás cukor

Topping: Nádudvari Réteges Krémjoghurt Áfonyás

Elkészítés:

A kukorica darát hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót, majd lassan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes maradjon, míg a kukorica megpuhul. Fontos figyelni, hogy friss, vagy előfőzött kukorica dara 3-5 perc alatt is elkészülhet, az öregebb dara néha tovább tart és valamennyivel több vizet is kíván, így érdemes pótolni. A darát hűlni tesszük.

Összekeverjük a túrót az édes darával és gombócokat készítünk belőle, amekkorát mi szeretnénk.

A gluténmentes morzsához hozzáadjuk a vaníliáscukrot és finoman összepirítjuk. Ebben megforgatjuk a gombócokat. A kész túrógombócokat Nádudvari réteges krémjoghurttal leöntjük és már fogyasztható is a finom főétel, vagy desszert.

A morzsát kiválthatjuk pirított darált dióval, pirított kókuszreszelékkel és akár el is hagyhatjuk. A mézes tejföl különlegessé teszi a végeredményt.

Jó étvágyat kívánunk!

Datenschutz-Übersicht

Diese Website verwendet Cookies, damit wir dir die bestmögliche Benutzererfahrung bieten können. Cookie-Informationen werden in deinem Browser gespeichert und führen Funktionen aus, wie das Wiedererkennen von dir, wenn du auf unsere Website zurückkehrst, und hilft unserem Team zu verstehen, welche Abschnitte der Website für dich am interessantesten und nützlichsten sind.