Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nádudvari, belépett a sporttámogatók táborába!

A Nádudvari néhány éve igyekszik a környezetében jó eredményeket elérő sportolókat, klubokat, sport eseményeket kisebb nagyobb mértékben támogatni, mára viszont kiléptek szűk hazájukból, Nádudvar és Debrecen vonzáskörzetéből és 2 olyan fiatalember mellé tették le voksunkat, akik jelenleg Budapesten élnek, tanulnak és a Magyar Evezős Szövetség válogatott felnőtt és U23-as keret tagjai, valamint a Ferencvárosi Evezős Klub versenyzői.

Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs több mint 10 éve döntöttek az evezős sport mellett. Jelenleg mindketten az ELTE-n tanulnak, Gergő Master képzés keretében, Balázs még Bsc-s, de mindketten a kémiát választották életük céljának, természetesen az evezés mellett . Már több nemzetközi versenyen értek el komoly eredményeket, a hazai válogatókról ezüst és arany érmekkel jutnak ki a nemzetközi mezőnybe megméretni felkészültségüket. Számukra az egyik legértékesebb eredményük, az első országos versenyük Szegeden, ahol minden papírforma ellenére sikerült megszerezniük a 3. helyezést. Ezután jött az U23 Európa bajnokság, ahol 7. helyezést sikerült elérni. Itt lett biztos, hogy együtt nagyon hatékonyak.

Szeretnének egy hajóban maradni, mert az évek alatt több társsal is eveztek, de úgy tűnik a számukra, hogy együtt a legeredményesebbek, jól tudják egymást motiválni.

Terveik között szerepel, hogy együtt jussanak ki az Olimpiára. Hosszútávú elköteleződés ez egymás felé és a sport felé is.

„Néhány hete döntöttünk úgy a Nádudvarinál, hogy egy ideig egy hajóban evezünk. Bízunk benne, hogy partnerségünk megfelelő támogatás lehet a számukra.”  Nagy Ádám ügyvezető igazgató