Hozzávalók: 12 darabhoz / 6 személyre
- 150g spenót (friss vagy fagyasztott)
- 250g Nádudvari Zsírszegény Túró
- 3 ek parmezán
- 1 tk fokhagyma granulátum vagy 1-2 gerezd friss összezúzva
- só, bors
- 2 szál újhagyma
- 8-10 friss bazsalikom levél vagy 2 tk szárított
- 8 lap friss rétestészta
- 2 ek szezámmag
A kenéshez:
- kb 50g olvasztott vaj
Elkészítés:
Ha friss spenótot használunk, serpenyőben megfonnyasszuk, és teljesen elpárologtatjuk alóla a vizet. Ha fagyasztott spenótot választottunk, felengedjük, és Amennyire tudjuk kinyomkodjuk. Tegyük félre.
A túrót villával összetörjük, sóval, borssal, fokhagymával. apróra vágott bazsalikommal ízesítjük. Belekeverjük a karikára vágott újhagymát és a reszelt parmezánt, végül a spenótot is beleforgatjuk.
2 réteslapot egymásra terítünk. A tetejét vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. Keresztben 3 részre vágjuk. Egy csíkot magunk elé veszünk, 2 csapott evőkanál tölteléket halmozunk az aljára. A tésztát a csücskétől átlósan áthajtjuk a másik oldalra, hogy egy háromszöget kapjunk, majd így folytatjuk a hajtogatást a tészta tetejéig. A többi réteslappal is így teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét vékonyan lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk szezámmaggal. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk, és 18-20 perc alatt ropogósra pirítjuk. Fogyasszuk azon melegében.