Hozzávalók: 10 szelet / 10 személyre
A palacsintához (15 darab):
- 2 tojás
- 400ml tej
- 200ml szénsavas víz
- 2 ek cukor
- 200g liszt
- 2 ek étolaj
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 500g Nádudvari Zsírszegény Túró
- 150g porcukor (ízlés szerint)
- 100ml habtejszín
- 1 érett mangó
A burkoláshoz:
- 250g Nádudvari Zsírszegény Túró
- 45-50g porcukor
- 100ml habtejszín
- ½ mangó
- áfonya
- lime héja
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit elkeverjük, és kisütjük. Félretesszük, amíg teljesen kihűl. A mangót apró kockára vágjuk. A krémhez a túrót krémesre keverjük, porcukorral ízesítjük, és hozzákeverjük a lazán felvert tejszínt. Óvatosan beleforgatjuk a mangót. Egy kanál tölteléket halmozunk a palacsintára, és vékonyan elkenjük. Beborítjuk egy újabb palacsintával, amit ismét egy kanál krémmel kenünk meg. Így folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. Egy tányér segítségével egyenletesre vágjuk a palacsintatortánk széleit, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A burkoláshoz a túrót botmixerrel krémesre dolgozzuk, hozzákeverjük a porcukrot és a felvert tejszínt. A krémmel körben bevonjuk a tortát.
A mangót kettévágjuk, megtisztítjuk, és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. Hullámosan, vagy összetekerve a torta tetejére igazítjuk. Még néhány szem áfonyával, reszelt lime héjjal díszítjük, és már tálalhatjuk is.