Túrós-mangós palacsintatorta

Hozzávalók: 10 szelet / 10 személyre

A palacsintához (15 darab):

  • 2 tojás
  • 400ml tej
  • 200ml szénsavas víz
  • 2 ek cukor
  • 200g liszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 500g Nádudvari Zsírszegény Túró
  • 150g porcukor (ízlés szerint)
  • 100ml habtejszín
  • 1 érett mangó

A burkoláshoz:

  • 250g Nádudvari Zsírszegény Túró
  • 45-50g porcukor
  • 100ml habtejszín
  • ½ mangó
  • áfonya
  • lime héja

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit elkeverjük, és kisütjük. Félretesszük, amíg teljesen kihűl. A mangót apró kockára vágjuk. A krémhez a túrót krémesre keverjük, porcukorral ízesítjük, és hozzákeverjük a lazán felvert tejszínt. Óvatosan beleforgatjuk a mangót. Egy kanál tölteléket halmozunk a palacsintára, és vékonyan elkenjük. Beborítjuk egy újabb palacsintával, amit ismét egy kanál krémmel kenünk meg. Így folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. Egy tányér segítségével egyenletesre vágjuk a palacsintatortánk széleit, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A burkoláshoz a túrót botmixerrel krémesre dolgozzuk, hozzákeverjük a porcukrot és a felvert tejszínt. A krémmel körben bevonjuk a tortát.

A mangót kettévágjuk, megtisztítjuk, és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. Hullámosan, vagy összetekerve a torta tetejére igazítjuk. Még néhány szem áfonyával, reszelt lime héjjal díszítjük, és már tálalhatjuk is.