Jelentős fejlesztések a Nádudvari Élelmiszer Kft. üzemeiben

Az idén is tovább tudta növelni a hazai piacon pozícióját mindhárom üzletágában a Nádudvari Élelmiszer Kft. A tíz éve alakult társaság árbevétele 2008-ban még 1,7 milliárd forint volt, az idén pedig eléri a 10 milliárdot. A növekedéshez az alapot a 2017 évben elkezdődött technológiai korszerűsítés program folytatása biztosította. A beruházásokhoz 2018-ban a Nádudvari Élelmiszer Kft. Nagyvállalati Támogatást nyert a nagyvállalatok iparfejlesztési beruházásainak ösztönzése kategóriában. A Támogató Okirat ünnepélyes átadására Nádudvaron került sor októberben.

Az ez évi csaknem 1,8 milliárd forintos beruházás mindkét üzemüket érinti: a hús- és mirelit-termékeket előállító panírüzemben kapacitásbővítő és csomagolás korszerűsítő beruházások kezdődtek, a tejüzemben pedig a nádudvari “rögös” túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártás kapacitását növelik. Utóbbiak piacvezető termékek Magyarországon.

A projekt további célja az élelmiszer-biztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a további termékfejlesztések elősegítése, és – alkalmazkodva a gazdasági környezet kihívásaihoz – a termelés hatékonyság és létszám hatékonyság javítása.