A májas egy igazi klasszikus, magyaros hozzávalója a reggeli asztalnak, de mint mindenből, ebből is többféle van. A Nádudvari könnyen kenhető állagú májasokat készít, amik tökéletes választások lehetnek a ropogós héjú kenyér vagy friss zsemle mellé… De mi van, ha egy kicsit különlegesebben szeretnénk elkészíteni májas ételeinket?
Fűszerezd meg a hétköznapokat
A legegyszerűbb – és legkönnyebben kivitelezhető egy hétköznap reggelen – az, ha kipróbálod valamelyik ízesített verziót, hiszen majorannás, snidlinges és magyaros ízben is megtalálod a Nádudvari májasokat a hagyományos sertés májason kívül. Ha a fűszerezett termékeken kívül még további klasszikusokat fedeznél fel, két lehetőséged is van: a parasztmájas és a borjúmájas. A szendvicseket csak kend meg, és párosíts hozzá friss zöldségeket: paprikát, paradicsomot, uborkát, vagy esetleg egy kis hagymát – vagy ha szereted a különleges ízeket, akkor zöldség helyett próbáld ki egy kis gránátalmával! Ha rászórod a gránátalma szemeket annyira gusztusos lesz, hogy mehet is ki a reggelid az Instagramra.
Ha szeretsz kísérletezgetni, akkor válaszd valamelyik natúr ízű májast, és fűszerezd Te magad! Játssz bátran a zöldfűszerekkel, próbáld ki petrezselyemmel, oregánóval, amelyek mindenféle húshoz jól passzolnak, rozmaringgal, ami leginkább a klasszikus sertésmájashoz illik, a borjúmájashoz pedig bátran ajánljuk a koriandert vagy kakukkfüvet.
Izgalmas ízkombinációk vendégváró falatoknak
Ha szeretnéd igazán ínycsiklandozóvá tenni a májasos szendvicset – akár jönnek vendégek, akár csak magadnak készítesz egy finom reggelit -, akkor szintén gyors megoldás lehet egy kis lekvár. A legkézenfekvőbb egy kis lilahagymalekvár, de nem kell ennél megállni! A sós és az édes ízek keveredése különleges ízélményt nyújt, és nem utolsó sorban már a látványától is jól lehet lakni, így tökéletesen helytáll, mint vendégváró falatka. Próbáld ki bátran bogyós gyümölcsökből készült lekvárral (például málnával, áfonyával, gránátalmával), valamint a körtéből készült finomságot is ajánlják a májasok mellé.