Nádudvari rántott zöldséggolyó zöldborsópürével

Hozzávalók: 2 főre

450g Nádudvari rántott zöldséggolyó
300g zöldborsó
1dl tejszín
1tk só
1tk bors
3 fej fokhagyma

Elkészítés:

A panírozott zöldséggolyókat tegyük forró levegős fritőzbe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 15 perc alatt 180fokon süssük készre.

A zöldborsópüréhez a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd a zöldborsóval együtt tegyük egy lábasba. Engedjük addig fel vízzel, amíg épp ellepi, majd kezdjük el felforralni a vizet. Amikor felforr zárjuk el, és hagyjuk állni benne 5 perig, majd öntsük le róla a maradékot.
A tejszínnel öntsük fel, és sózzuk, borsozzuk, majd a botmixerrel pürésítsük az egészet.
Friss gyümölcsökkel, és az elkészült zöldséggolyóval tálalhatjuk is.

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.