Gluténmentes túrógombóc egyszerűen

Hozzávalók:

  • 150g kukorica dara
  • 05l víz
  • 3 (csapott) evőkanál cukor
  • csipet só
  • 0,5kg Nádudvari Fitness sovány túró
  • Gluténmentes morzsa
  • vaníliás cukor

Topping: Nádudvari Réteges Krémjoghurt Áfonyás

Elkészítés:

A kukorica darát hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót, majd lassan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes maradjon, míg a kukorica megpuhul. Fontos figyelni, hogy friss, vagy előfőzött kukorica dara 3-5 perc alatt is elkészülhet, az öregebb dara néha tovább tart és valamennyivel több vizet is kíván, így érdemes pótolni. A darát hűlni tesszük.

Összekeverjük a túrót az édes darával és gombócokat készítünk belőle, amekkorát mi szeretnénk.

A gluténmentes morzsához hozzáadjuk a vaníliáscukrot és finoman összepirítjuk. Ebben megforgatjuk a gombócokat. A kész túrógombócokat Nádudvari réteges krémjoghurttal leöntjük és már fogyasztható is a finom főétel, vagy desszert.

A morzsát kiválthatjuk pirított darált dióval, pirított kókuszreszelékkel és akár el is hagyhatjuk. A mézes tejföl különlegessé teszi a végeredményt.

Jó étvágyat kívánunk!

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.