Túrós-citromos palacsinta

Hozzávalók: 2 személyre

  • 150g liszt
  • 2 tojás
  • 150g Nádudvari túró
  • 2-3 csapott ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 180ml tej
  • 1 citrom héja + 1/3 citrom leve
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 100g Nádudvari túró
  • 2-3 ek porcukor
  • néhány csepp citromlé

A tetejére:

  • juharszirup

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félretesszük. A túrót tálba mérjük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, sütőport és a citrom héját és levét. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy palacsintasütőt vagy grill lapot felforrósítunk és vékonyan kikenjük olajjal. Kis lepényeket kanalazunk, és közepes lángon kb 1 percig sütjük.
Ha a tetején megjelennek a kis lyukacskák, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Rácsra szedjük, majd a többi tésztával is így járunk el.

Tálalásnál édes túrókrémet kanalazunk rá, és juharszirupot csurgatunk a tetejére.

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.