Túrós-epres leveles tészta

Hozzávalók: 10 darabhoz / 5 személyre

Az alaphoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100g eper lekvár
  • 250g eper

A krémhez:

  • 500g Nádudvari Laktózmentes Túró
  • 100ml laktózmentes habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd magja
  • 100-150g porcukor

A kenéshez:

  • tojás
  • cukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtjuk, hosszában kettévágjuk és 10 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét lekenjük felvert tojással és vékonyan megszórjuk kristálycukorral. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk és a 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával ízesítjük. A tejszínnel krémesre keverjük, majd habzsákba tesszük. Az epret felszeleteljük.

A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az alját vékonyan megkenjük eperlekvárral, túrókrémet nyomunk rá, végül eperszeleteket helyezünk a krém tetejére. Beborítjuk a tésztával, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.