E-mentes termékekkel bővült kínálatunk

Az egészségtudatosan táplálkozó fogyasztók számára hoztuk létre az E-mentes összetevőkből kialakított termékek kategóriáját. Ezek a termékek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, azaz mesterséges színező-, ízesítő- és sűrítőanyagokat.


A hazai gyártók közül elsők között figyeltünk arra, hogy népszerű vajkrém, körözött, krémsajt és krémtúró termékeink gyártásánál kiemelten kezeljük az összetevőket, így mellőzzük a mesterséges adalékanyagok, színező-, ízesítő- és sűrítőanyagok használatát. Az egészségtudatosan táplálkozó fogyasztóink körében ezek a termékek igen népszerűek lettek, melyhez az is hozzájárult, hogy termékeink alapanyaga magyar tej, mely a Hortobágy környéki régióból származik.

Egy kis e-szám történelem

Az e-számokat az Európai Unió hozta létre az élelmiszeriparban használt adalékanyagok kategorizálására. Az EU elsőként az ételek színezőanyagához használt adalékanyagokat szabályozta még 1962-ben. Ezt követte 1964-ben a tartósítószerek, 1970-ben az antioxidánsok, majd 1974-ben az emulgeálószerek, stabilizátorok sűrítőanyagok és zselésítő anyagok rendszerezése. Azóta több, nemzeti törvénykezésbe átültetett EU-s direktíva szabályozza nyugtatóan az e-számok kérdését.

E-mentes összetevők mozgalom

Az egészségtudatos táplálkozási mozgalmak megerősödésével a Nádudvari a hazai gyártók közül elsők között kínált alternatívát a fogyasztóknak a vajkrém, körözött, krémsajt és krémtúró kategóriákban.
Tudta-e, hogy a Nádudvari E-mentes termékekben felhasznált tej nagy része saját telephelyeinkről, a Hortobágy környéki régióból származik?

Nádudvari körözött csípős
Nádudvari körözött házias
Nádudvari körözött metélőhagymás
Nádudvari krémsajt magyaros
Nádudvari krémsajt natúr
Nádudvari krémsajt snidlinges
Nádudvari krémtúró mazsolás

Nádudvari krémtúró vaníliás
Nádudvari vajkrém magyaros
Nádudvari vajkrém snidlinges

Nádudvari vajkrém natúr