Az egészségtudatosan táplálkozó fogyasztók számára hoztuk létre az E-mentes összetevőkből kialakított termékek kategóriáját. Ezek a termékek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, azaz mesterséges színező-, ízesítő- és sűrítőanyagokat.
A hazai gyártók közül elsők között figyeltünk arra, hogy népszerű vajkrém, körözött, krémsajt és krémtúró termékeink gyártásánál kiemelten kezeljük az összetevőket, így mellőzzük a mesterséges adalékanyagok, színező-, ízesítő- és sűrítőanyagok használatát. Az egészségtudatosan táplálkozó fogyasztóink körében ezek a termékek igen népszerűek lettek, melyhez az is hozzájárult, hogy termékeink alapanyaga magyar tej, mely a Hortobágy környéki régióból származik.
Egy kis e-szám történelem
Az e-számokat az Európai Unió hozta létre az élelmiszeriparban használt adalékanyagok kategorizálására. Az EU elsőként az ételek színezőanyagához használt adalékanyagokat szabályozta még 1962-ben. Ezt követte 1964-ben a tartósítószerek, 1970-ben az antioxidánsok, majd 1974-ben az emulgeálószerek, stabilizátorok sűrítőanyagok és zselésítő anyagok rendszerezése. Azóta több, nemzeti törvénykezésbe átültetett EU-s direktíva szabályozza nyugtatóan az e-számok kérdését.
E-mentes összetevők mozgalom
Az egészségtudatos táplálkozási mozgalmak megerősödésével a Nádudvari a hazai gyártók közül elsők között kínált alternatívát a fogyasztóknak a vajkrém, körözött, krémsajt és krémtúró kategóriákban.
Tudta-e, hogy a Nádudvari E-mentes termékekben felhasznált tej nagy része saját telephelyeinkről, a Hortobágy környéki régióból származik?