Zöldfűszeres scone

Hozzávalók: 6 személyre

  • 250g liszt
  • 50g hideg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk petrezselyem
  • 2 ek metélőhagyma
  • 500g Nádudvari túró
  • 100ml tej

Tetejére:

  • 1 tojás
  • bors, fűszerpaprika

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, majd beleforgatjuk a túrót. A tejet fokozatosan adagolva, gyors mozdulatokkal sűrű, de nem ragacsos tésztát készítünk. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, előbb golyót, majd kb 2,5 cm magas korongot formázunk. 6 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk borssal és fűszerpaprikával. 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A tészta összeállításához használhatunk késes aprítót is.

Ha a hideg vajat lereszeljük nagy lyukú reszelőn, könnyebben eldolgozhatjuk a liszttel. Minél kevésbé olvad meg a vaj a kezünk melegétől, annál omlósabb lesz a végeredmény.

Ha a tésztát nagyon ragacsosnak érezzük, sütés előtt 30 percre tegyük hűtőbe.

Szárított fűszernövények helyett frisset is használhatunk.

Datenschutz-Übersicht

Diese Website verwendet Cookies, damit wir dir die bestmögliche Benutzererfahrung bieten können. Cookie-Informationen werden in deinem Browser gespeichert und führen Funktionen aus, wie das Wiedererkennen von dir, wenn du auf unsere Website zurückkehrst, und hilft unserem Team zu verstehen, welche Abschnitte der Website für dich am interessantesten und nützlichsten sind.