Túrós-citromos palacsinta

Hozzávalók: 2 személyre

  • 150g liszt
  • 2 tojás
  • 150g Nádudvari túró
  • 2-3 csapott ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 180ml tej
  • 1 citrom héja + 1/3 citrom leve
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 100g Nádudvari túró
  • 2-3 ek porcukor
  • néhány csepp citromlé

A tetejére:

  • juharszirup

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félretesszük. A túrót tálba mérjük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, sütőport és a citrom héját és levét. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy palacsintasütőt vagy grill lapot felforrósítunk és vékonyan kikenjük olajjal. Kis lepényeket kanalazunk, és közepes lángon kb 1 percig sütjük.
Ha a tetején megjelennek a kis lyukacskák, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Rácsra szedjük, majd a többi tésztával is így járunk el.

Tálalásnál édes túrókrémet kanalazunk rá, és juharszirupot csurgatunk a tetejére.

Datenschutz-Übersicht

Diese Website verwendet Cookies, damit wir dir die bestmögliche Benutzererfahrung bieten können. Cookie-Informationen werden in deinem Browser gespeichert und führen Funktionen aus, wie das Wiedererkennen von dir, wenn du auf unsere Website zurückkehrst, und hilft unserem Team zu verstehen, welche Abschnitte der Website für dich am interessantesten und nützlichsten sind.