Hozzávalók: 2 főre
450g Nádudvari rántott zöldséggolyó
300g zöldborsó
1dl tejszín
1tk só
1tk bors
3 fej fokhagyma
Elkészítés:
A panírozott zöldséggolyókat tegyük forró levegős fritőzbe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 15 perc alatt 180fokon süssük készre.
A zöldborsópüréhez a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd a zöldborsóval együtt tegyük egy lábasba. Engedjük addig fel vízzel, amíg épp ellepi, majd kezdjük el felforralni a vizet. Amikor felforr zárjuk el, és hagyjuk állni benne 5 perig, majd öntsük le róla a maradékot.
A tejszínnel öntsük fel, és sózzuk, borsozzuk, majd a botmixerrel pürésítsük az egészet.
Friss gyümölcsökkel, és az elkészült zöldséggolyóval tálalhatjuk is.